Luokitus

Kaikki Bokinfoon rekisteröidyt kirjat luokitellaan aiheittain Thema-koodien mukaan. Lisäämme myös kirjastoluokan. Luokitusta täydentääkseen kustantajat voivat lisätä itse vapaita hakusanoja, ns. avainsanoja.

Thema
Thema on kansainvälinen luokitusjärjestelmä, joka on suunniteltu kirjojen myyntiä varten. Se on luotu helpottamaan kirjojen välitystä eri kielillä ja eri maiden välillä. Samalla se on mukautettu kansallisiin tarpeisiin, ja jokainen maa voi lisätä aiheita tai ajanjaksoja, jotka ovat maalle tyypillisiä. Jokainen Bokinfo-tietokannassa oleva kirja saa yhden tai useamman Thema-koodin, joka kuvaa kirjan aihetta, aikakautta ja maantieteellistä sijaintia. Thema on vielä englanniksi, mutta se käännettään suomeksi.

Interaktiivinen hakujärjestelmä Themalle

Avainsana
Avainsanat ovat vapaita hakusanoja, jotka kustantajat lisäävät itse. Avainsanojen tarkoitus on täydentää Thema-koodeja, jotka Bokinfo valitsee. Avainsanojen tulisi helpottaa kirjojen hakua ja vastata hakusanoja, joiden arvelet ostajien käyttävän. Avainsanat voivat olla esimerkiksi synonyymejä, paikkojen ja ihmisten nimeä, kirjallisuuden genrejä ja muotisanoja.